Labels

Thursday, April 4, 2013

Καταγγελία Ε.Α.Α.Κ. | Για τα γεγονότα στο Πα.Μακ. την Πέμπτη 4/4



Την Πέμπτη 4/4 στο Πα.Μακ μέλη των Ε.Α.Α.Κ., καθώς και άλλα μέλη αριστερών δυνάμεων που βρίσκονταν στο Πανεπιστήμιο δέχτηκαν τραμπουκική και δολοφονική επίθεση από φασιστική συμμορία.

Καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση των φασιστοειδών. Πρόκειται για πολιτικούς απόγονους των ταγματασφαλιτών, των δοσίλογων, των γερμανοτσολιάδων που χτυπάνε σε κάθε γωνία από σχολεία, γειτονιές και πανεπιστήμια, μετανάστες, εργαζομένους όπως και κόσμο της Αριστεράς και του κινήματος.

Ήρθαμε αντιμέτωποι με εκείνους που μαχαιρώνουν, που δολοφονούν που αποτελούν το μακρύ χέρι του συστήματος. Για μια ακόμη φορά πήραν την απάντηση ότι ο φασισμός δεν έχει θέση πουθενά. Ότι η νεολαία και ολόκληρη η κοινωνία θα βρεθεί απέναντί τους. Όπως άλλωστε έχει βρεθεί όλο το τελευταίο διάστημα γιγαντώνοντας την αντιφασιστική πάλη σε κάθε χώρο.

Δηλώνουμε ότι οι φοιτητές αυτοί καμία θέση δεν έχουν στους Φοιτητικούς Συλλόγους. Απαιτούμε την άμεση διαγραφή τους από τους Φοιτητικούς Συλλόγους- όπου και αν βρίσκονται- στη βάση των καταστατικών των συλλόγων που κερδήθηκαν και κατακτήθηκαν από τους μαζικούς αγώνες του φοιτητικού κινήματος εδώ και δεκαετίες. Το φοιτητικό κίνημα έχει δείξει ξεκάθαρα ‘ότι άτομα με φασιστικές αντιλήψεις  και δράσεις δεν χωρούν στους συλλόγους.

 Η συγκεκριμένη επίθεση είναι ξεκάθαρα πολιτική. Ως Ε.Α.Α.Κ. θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια στο φασισμό, τις ρίζες και τη δράση του, να παλεύουμε για μαζικούς, δημοκρατικούς, φοιτητικούς συλλόγους.

Τέτοιες επιθέσεις δεν μας τρομοκρατούν. Θα μας βρίσκουν απέναντί τους, όπως και μας βρήκαν μπροστά τους για την προάσπιση του Δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, του Ασύλου και του πολιτικού μας χώρου. Είναι αναγκαιότητα όλοι οι φοιτητές και ολόκληρη η κοινωνία να συσπειρωθούμε προκειμένου να απαντήσουμε συλλογικά απέναντι σε τέτοιες μεθόδους και λογικές, απέναντι στην φασιστική απειλή. Ο λαός μας δεν πρέπει να ξεχνά τι σημαίνει φασισμός. Όπως τον τσακίσαμε τότε, οφείλουμε και στο σήμερα να φανούμε αντάξιοι των αγωνιστών που τον πολέμησαν.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να δώσουμε συλλογικά την μάχη απέναντι στον φασισμό. Να καταδικάσουμε με μαζικούς αγώνες την πολιτική που τον γεννά, τον τρέφει και τρέφεται απ’ αυτόν. Να στείλουμε το μήνυμα παντού : ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ
ΑΠΟ  ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ