Labels

Friday, September 2, 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΦ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1/9

ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Στις 24 Αυγούστου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την αγαστή σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ κήρυξε τον πόλεμο στη νεολαία. Σε συνέχεια της προκλητικής της στάσης κατά τη διάρκεια της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος παρά την έμπρακτη αντίθεση όλου του λαού προχώρησε σε ένα ακόμα πρωτοφανές πραξικόπημα. Αξιοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ σε εκπαίδευση-εργασία-δημοκρατία και τις επιταγές του ΔΝΤ που θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης τους στο λαό, ενώ ταυτόχρονα δίνουν «αγώνα» για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Παρά την κάθετη εναντίωση σύσσωμου του φοιτητικού κινήματος, και ολόκληρου του εκπαιδευτικού κινήματος, προσπαθεί να διαλύσει την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, ψηφίζοντας το νέο νόμο πλαίσιο, μέσα στο καλοκαίρι. θέλοντας να εκμεταλλευτεί την απουσία των φοιτητών λόγω των εξεταστικών.

Η πρωτοφανής συναίνεση των τριών κομμάτων αποκαλύπτει τον στόχο τους να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού και της νεολαίας. Έτσι, η σφικτή δημοσιονομική λιτότητα του μνημονίου και η πολιτική κατεδάφισης των κοινωνικών παροχών, δε θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο το πανεπιστήμιο. Το πανεπιστήμιο της αγοράς και του μνημονίου θα είναι ένα πανεπιστήμιο χωρίς κοινωνικές παροχές στους φοιτητές, με δίδακτρα, με ριζικά μειωμένη χρηματοδότηση, αυταρχικό και με έντονη την παρουσία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας μέσα σε αυτό.. Στην περίοδο της κρίσης και του τσακίσματος κάθε εργασιακής κατάκτησης, καθίσταται πιο αναγκαία παρά ποτέ η ριζική αλλαγή των χαρακτηριστικών των νέων εργαζομένων, αλλά και η βίαια αλλαγή του εκπαιδευτικού υποδείγματος και προσαρμογή του πανεπιστήμιου στην πραγματικότητα του μνημονίου. Η άδικη και αντιδραστική κυρίαρχη πολιτική, προστάζει μια γενιά πιο μορφωμένη από κάθε άλλη, σε κοινωνίες πιο πλούσιες από ποτέ, να είναι η πρώτη γενιά που θα ζήσει χειρότερα από κάθε προηγούμενη.

ΟΜΩΣ ΟΣΟΙ ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΥΣ-ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΛΕΣ!

Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει σε καμία περίπτωση τη συναίνεση του λαού και ολόκληρης της κοινωνίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χτυπά τα δικαιώματά μας, να καταργεί το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της παιδείας, τα πτυχία και το μέλλον μας, για εμάς χωρίς εμάς! Τώρα είναι ώρα του αγώνα, δεν χωρά αναβολή, για την ανατροπή του νόμου-εκτρώματος! Σήμερα η νεολαία σε όλη τη χώρα αποφασίζει για το παρόν και το μέλλον της, το φοιτητικό κίνημα που τόσα χρόνια δε γονάτισε ποτέ, θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Οι διατάξεις του νόμου θα λειτουργήσουν ΑΜΕΣΑ και αφορούν όλους τους φοιτητές.

Πιο συγκεκριμένα ο νέος νόμος πλαίσιο περιλαμβάνει:

1. Τη διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης

Ο νέος νόμος αλλάζει ριζικά το καθεστώς χρηματοδότησης των πανεπιστημίων. Μειώνει ριζικά την κρατική χρηματοδότηση και τη συνδέει με τη διαδικασία της αξιολόγησης. Οδηγεί έτσι τα πανεπιστήμια στην πλήρη εναρμόνιση με τους κανόνες της αξιολόγησης από τις δυνάμεις της αγοράς, ενώ παράλληλα πιέζει τα ιδρύματα στην αναγκαστική αναζήτηση χρηματοδότησης από άλλους πόρους. Έτσι, θεσμοθετούνται διαδικασίες ίδρυσης και χρηματοδότησης εδρών από ιδιώτες, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο άμεσα αναλώσιμων και ειδικευμένων προγραμμάτων σπουδών, κόντρα σε ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Βέβαια οι συνήθεις ύποπτοι είναι οι φοιτητές και οι οικογένειες τους. Αίσθηση προκαλούν οι ρυθμίσεις για την εισαγωγή διδάκτρων (άμεσα για το δεύτερο κύκλο σπουδών, μιας που πλέον θεωρούνται μεταπτυχιακές σπουδές), τη ριζική περικοπή των συγγραμμάτων και αντικατάστασή τους με ηλεκτρονικά συγγράμματα ακανόνιστης ύλης, το κλείσιμο των εστιών και την εισαγωγή της έννοιας του φοιτητικού δανείου.

Πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, χαρακτηριστικό είναι ότι ο νέος νόμος προβλέπει διαδικασίες express για το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις σχολών και τμημάτων, οδηγώντας έτσι μια σειρά αποφοίτων στην εργασιακή απαξίωση και την ανεργία, αλλά και στερώντας το δικαίωμα σε χιλιάδες μαθητές να σπουδάσουν σε κάποια σχολή.

2. Τη διάλυση των πτυχίων και την απαξίωση της εργασιακής προοπτικής.

Το ν/σ διασπά επί της ουσίας την ενιαίοτητα των τίτλων σπουδών με την εισαγωγή τριών διαφορετικών κύκλων φοίτησης (bachelor, master, διδακτορικό). Εισάγει των φοιτητή σε μια πλήρως εξατομικευμένη διαδικασία σπουδών καθώς καταργεί τον ενιαίο τίτλο σπουδών, το πτυχίο, και εισάγει το σύστημα απόδοσης πιστωτικών μονάδων και του ατομικού φακέλου προσόντων, έτσι πλέον ο απόφοιτος θα βρίσκεται σε μια συνεχή διαδικασία ανταγωνισμού ενάντια σε οποιαδήποτε μορφή συλλογικής κατοχύρωσης. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η ρύθμιση αυτή εισάγεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και καταρτίζει το σύμφωνο πρώτης απασχόλησης. Ακριβώς για την εμπέδωση του νέου υποδείγματος εργασίας που επιβάλλει την ευέλικτη απασχόληση, η κυβέρνηση προχωρά στην πρωτοφανή συγκρότηση μονοετών και διετών κύκλων σπουδών που οδηγούν στην απόδοση πιστοποιητικών κατάρτισης, και στο δια βίου τρέξιμο συλλογής δεξιοτήτων. Τέλος, το ν/σ αναγνωρίζει επί της ουσίας τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, επιτρέποντας την εισαγωγή μέσω κατακτηρίων εξετάσεων αποφοίτων ΙΕΚ στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

3. Κατάργηση του ασύλου και των ελευθεριών εντός των πανεπιστημίων

Οριστική κατάργηση του Ασύλου το οποίο καταργείται στο νέο νόμο και καταστολή του φοιτητικού κινήματος δηλαδή των συνελεύσεων, καταλήψεων, διαδηλώσεων, και κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης μέσα στο πανεπιστήμιο. Θα οδηγήσει στην ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας, στις δικαστικές διώξεις και μηνύσεις-πειθαρχικά για ψύλλου πήδημα στις συνεχείς επεμβάσεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας, και ίσως στη δημιουργία μιας πανεπιστημιακής αστυνομίας. Έτσι διαμορφώνεται ένα κλίμα καταστολής κάθε διεκδίκησης των δικαιωμάτων του λαού. Πανεπιστήμιο του Μνημονίου και Άσυλο δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

Το Άσυλο είναι λαϊκό δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες νεολαίας και εργαζομένων, και εξασφαλίζει την ελεύθερη σκέψη και συνδικαλιστική, πολιτική και πολιτιστική δράση. Υπεράσπιση του Ασύλου σημαίνει υπεράσπιση του δικαιώματος των φοιτητών να οργανώνονται και να αγωνίζονται.

4. Ενταντικοποίηση του ρυθμού σπουδών - Τσάκισμα κάθε φοιτητικού δικαιώματος.

Τα πειθαρχικά μέτρα που εισάγει ο νέος νόμος ούτε η χούντα δεν τόλμησε να τα περάσει. Στην εποχή που όλο και περισσότεροι φοιτητές αναγκάζονται να εργάζονται για να τελειώσουν τις σπουδές τους, το υπουργείο θα διαγράφει φοιτητές μετά από ν + 2 χρόνια. Ενώ ταυτόχρονα εισάγεται ο θεσμός της «μερικής φοίτησης» όπου οι φοιτητές έχουν όριο φοίτησης 2ν εφόσον μόνο δικαιολογήσουν ότι εργάζονται 20 ώρες την εβδομάδα. Την ίδια στιγμή αφήνει να εννοηθεί πως με τον εσωτερικό κανονισμό θα περιορίζονται μέχρι και οι επαναλήψεις σε ένα μάθημα ενώ περικόπτονται οι πτυχιακές εξεταστικές. Παράλληλα κάθε κινητοποίηση θα γίνεται με την απειλή χαμένων εξεταστικών και εξαμήνων αμα δεν εχουν συμπληρωθει 13 εβδομάδες ενώ οι φοιτητές που θα υπερασπίζονται τις αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων θα απειλούνται με άμεση διαγραφή.

Η καθημερινότητα του φοιτητή μετατρέπεται σε άμεση συνέχεια του λυκείου. Οι παρακολουθήσεις θα γίνουν υποχρεωτικές και θα μπαίνουν προαπαιτούμενα μαθήματα για την εγγραφή σε επόμενο εξάμηνο. Τέλος ελεύθερου χρόνου, τέλος κάθε δυνατότητας κοινωνικού προβληματισμού, τέλος κάθε δυνατότητας συλλογικής διεκδίκησης. Ο φοιτητής θα μαθαίνει, μέσα από τη φοιτητική του ζωή, να υπακούει στον από πάνω του και να μην διεκδικεί τα αυτονόητα δικαιώματα στη ζωή του, όπως ακριβώς θέλουν να είναι ο σύγχρονος πειθήνιος εργαζόμενος στα χρόνια της κρίσης

5. Αλλαγή του μοντέλου διοίκησης

Δημιουργείται ένα αυταρχικό, αντιδημοκρατικό μοντέλο διοίκησης με τη συμμετοχή εγκάθετων εξωπανεπιστημιακών παραγόντων (πολιτικοί, επιχειρηματίες, απεσταλμένοι της ΕΕ), που θα εφαρμόζει χωρίς καμία παρέκκλιση την πολιτική του υπουργείου, χωρίς να έχει καμία σύνδεση ή να δέχεται καμία παρέμβαση από το φοιτητικό κίνημα ή την πανεπιστημιακή κοινότητα. Εμφανίζονται σαν σημαιοφόροι κατά της διαφθοράς αυτοί που με τα στελέχη τους και τις κομματικές τους νεολαίες (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) έστησαν όλους αυτούς τους μηχανισμούς συνδιαλλαγής και εξαπάτησης. Και εμφανίζουν σαν κύριους υπαίτιους όλους αυτούς που δεν συμμετείχαν και κατήγγειλαν αυτό το στημένο παιχνίδι. Το νέο μοντέλο διοίκησης το μόνο που δε θα εξαλείψει θα είναι η διαφθορά, ή αλλιώς ο λύκος δεν μπορεί να φυλάει τα πρόβατα.

Εν τέλει το νέο πανεπιστήμιο που μας ετοιμάζει το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου γυρνά δεκαετίες πίσω το ρολόι της δημοκρατίας και θα είναι το πανεπιστήμιο της αγοράς και της κατάρτισης, το πανεπιστήμιο των πιστωτικών μονάδων, των τίτλων σπουδών της ανεργίας.

Ιδίως στη σχολή μας που εντάσσεται στο σύνολο των σχολών καθηγητικής προοπτικής, αφού οι διορισμοί έχουν σχεδόν έχουν παγώσει, τα σχολεία συγχωνεύονται και υπολειτουργούν, ενώ η κατοχύρωση της παιδαγωγικής επάρκειας έχει βγάλει φτερά από το πτυχίο μας και παίρνει μορφή πιστοποίησης μέσω σεμιναρίων και άλλων εναλλακτικών μορφών.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όσο πρωτοφανής και να φαίνονται οι διατάξεις του νέου νόμου η αλήθεια είναι ότι για το φοιτητικό κίνημα και τους συλλόγους ξυπνούν μνήμες από τις απόπειρες νομοθέτησης τέτοιων εκτρωμάτων από τον Κοντογιαννόπουλο, τον Αρσένη και την Γιαννάκου. Άλλωστε, το νομοσχέδιο αποτελεί προέκταση των νόμων της Μπολόνια και της προσπάθειας της αντιδραστικής αναδιάρθρωσης των πανεπιστημίων που διεξάγεται έντονα στη χώρα από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Να είναι σίγουροι λοιπόν Διαμαντοπούλου, κυβέρνηση καθώς και κάθε ένας που στέκεται στο πλάι τους και συναινούν στη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας ότι θα πάρουν την ίδια απάντηση των μαχητικών συλλογικών αγώνων που θα ανατρέψουν το νόμο και την πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον μας.

ΚΑΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ!

Γιατί τώρα; Γιατί οι διατάξεις του νόμου μπαίνουν σε εφαρμογή ΑΜΕΣΑ και ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ! Γι αυτό είναι τώρα η ώρα για τους φοιτητές να σηκώσουν και πάλι το γάντι και να απαντήσουν μαχητικά! Τα όνειρα μιας ολόκληρης γενιάς, της γενιάς μας, δε χωράνε στο μέλλον που μας ετοιμάζουν! Δεν θα μας κάμψουν η ανεργία και τα μέτρα, η αναίρεση των δικαιωμάτων μας, η τρομοκρατία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ. Τώρα η νεολαία μπορεί να παίξει ρόλο καταλύτη, να ανατρέψει τις πολιτικές τους, να φέρει καλύτερες μέρες. Δύναμή μας είναι οι συλλογικοί μας αγώνες! Όλοι μαζί ενωμένοι είμαστε πολλοί, μπορούμε να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις ζωές μας και το πανεπιστήμιο, αρκεί να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Γι αυτό η μόνη απάντηση δε μπορεί παρά να είναι οι μαζικές μας συνελεύσεις, το δυνάμωμα του φοιτητικού κινήματος, οι αγωνιστικές μας αποφάσεις. Ο ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας, εν τέλει, σε σύγκρουση με μια πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον μας.

Όλοι μαζί να τους ανατρέψουμε!

Ειδικά τώρα, που και οι άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης προκηρύσσουν κινητοποιήσεις από την έναρξη της χρονιάς, ήρθε η ώρα του από κοινού αγώνα όλης της εκπαίδευσης! Φοιτητές, μαθητές, δάσκαλοι, καθηγητές να βρεθούν όλοι μαζί στην 1η γραμμή, κόντρα στη διάλυση του πανεπιστημίου, για την συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου ανατροπής του νόμου και της πολιτικής κυβέρνησης.

Το φοιτητικό κίνημα από κοινού με όλα τα υπόλοιπα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας θα δώσει τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης του μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Μετά το κίνημα των πλατειών που έβγαλε χιλιάδες κόσμου στο δρόμο και αμφισβήτησε όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα και την πολιτική του μνημονίου ήρθε η ώρα οι φοιτητές να πάρουν τη σκυτάλη! Ας γνωρίζουν καλά όσοι καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον μας, πως από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές μέχρι τις πλατείες, θα είμαστε ενωμένοι με κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας. Από τον εφαρμοστικό νόμο, τις έκτακτες εισφορές του Σεπτέμβρη, το ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο, την εκ νέου αύξηση του ΦΠΑ και η προετοιμασία ξεπουλήματος και ιδιωτικοποιήσεων των ΔΕΚΟ, σε κάθε επιλογή της η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε πολιτικός εκφραστής αυτής της πολιτικής θα μας βρίσκει μπροστά του!

Σε κάθε γωνιά του κόσμου η νεολαία εξεγείρεται. Από τις Αραβικές εξεγέρσεις που γκρέμισαν καθεστώτα δεκαετιών, τη μακρινή Χιλή και τις συγκρούσεις των φοιτητών επί τρεις μήνες για τη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση, μέχρι τους συγκλονιστικούς αγώνες των Άγγλων φοιτητών απέναντι στα δίδακτρα, μια ολόκληρη γενιά αγωνίζεται για το μέλλον της. Πιάνοντας το νήμα από τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος στον τόπο μας τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια ας τολμήσουμε συνεχίσουμε!!!

Ήρθε η ώρα για τη δική μας γενιά να γράψει τη δική της ιστορία. ΔΕΝ θα γίνουμε η γενιά χωρίς δικαιώματα! Δεν συναινούμε. Δεν υποχωρούμε. Δεν τρομοκρατούμαστε. Θα νικήσουμε!!!

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

  • ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ»
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΗΣ
  • ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΕΝΙΑΙΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ. ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΑ – ΣΙΤΙΣΗ – ΣΤΕΓΑΣΗ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ ΦΟΙΤΗΣΗΣ-ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΗ
  • ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ. ΕΞΩ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ
  • ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΕΟΣ. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΠΡΩΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ.
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

  • ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΟ ΠΕΜΠΤΗ 1/9 ΜΕΧΡΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9
  • ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7/9
  • ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/09 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ
  • ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ
  • ΠΟΛΥΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΑ

(FORMAT ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ-EAAΚ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΣΣΠ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ)