Labels

Wednesday, August 31, 2011

κάλεσμα για κοινό πλαίσιο αγώνα

Η κυβέρνηση του Μνημονίου υπό τις εντολές και την κάλυψη της ΕΕ και του ΔΝΤ, συνεχίζει να διαλύει τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας. Η κυβέρνηση προωθώντας ένα σύνολο αντιλαϊκών μέτρων, επεκτείνει την επίθεση της στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πραξικοπηματικά μες στο καλοκαίρι, επικαλούμενη έναν στημένο και προσχηματικό διάλογο,  με την συναίνεση των πρόθυμων ΝΔ ΛΑΟΣ ψήφισε έναν νόμο έκτρωμα.

Ένα νόμο που διαλύει κάθε έννοια δημόσιου και δωρεάν πανεπιστημίου, περικόπτοντας τις φοιτητικές παροχές(βιβλία, σίτιση, στέγαση, μεταφορές), που τσακίζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των φοιτητών και τουςεκπαιδεύειγια το αυριανό εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται από τη διάλυση κάθε δικαιώματος στην εργασία, με την ανεργία- μάστιγα και την θεσμικά κατοχυρωμένη πλέον ελαστική απασχόληση. Ένα νόμο που διαμορφώνει ένα σκληρό και αυταρχικό πλαίσιο σπουδών, με διαγραφές φοιτητών, αλυσίδες μαθημάτων, προαπαιτούμενα, που καταργεί το φοιτητικό και λαϊκό κεκτημένο του ασύλου.

Ξέρουμε ότι τώρα είναι η ώρα του ξεσηκωμού. Καλούμε άμεσα τους φοιτητές να παλέψουμε από κοινού για να μην ανατραπεί αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα, αλλά και για την ανατροπή όλης της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που οδηγεί τους εργαζόμενους και τους νέους στην φτώχεια και την εξαθλίωση και καταδυναστεύουν τη ζωή μας. Καλούμε όλους τους φοιτητές της σχολής και τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να βαδίσουν στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων μας σε ανοιχτό μάζεμα αύριο Τετάρτη 31/8 για την δημιουργία κοινού πλαισίου αγώνα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1/9 ΣΤΙΣ 13.00

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!!!