Labels

Monday, May 9, 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ

Μονόδρομος για την γενιά μας η ανατροπή της πολιτικής τους!
Ένα χρόνο μετά τον «ερχομό» του ΔΝΤ στη χώρα μας, και η χρήση του χρέους από την κυβέρνηση  του ΠΑΣΟΚ για να καταργήσει οποιοδήποτε νεολαιίστικο και εργατικό δικαίωμα συνεχίζεται. Περάσαμε τις ημέρες του πάσχα περιμένοντας ένα νέο πακέτο μέτρων που έρχεται να ξεπουλήσει ότι έχει απομείνει. Νέες μειώσεις μισθών/συντάξεων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και «φιλέτων», κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας στο δημόσιο, έρχονται στο προσκήνιο με το Μνημόνιο 4. Ένα μνημόνιο που αναθεωρείται συνεχώς, καθώς για τους «δανειστές» μας και το ΠΑΣΟΚ μάλλον τίποτα δεν φαίνεται αρκετό. Τα αποτελέσματα της βάρβαρης αυτής πολιτικής φαίνονται καθημερινά όλο και περισσότερο:  Άμεση μείωση του βιοτικού επιπέδου, εξωφρενική ακρίβεια, η ανεργία στους νέους εργαζόμενους στο 40%, συνεχιζόμενες απολύσεις, αύξηση ορίων ηλικίας και μείωση/κατάργηση των συντάξεων.
Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος, όσο και αν θέλουν να την κρύψουν. Οι συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις , η νίκη του αγώνα της Κερατέας και η νίκη της απεργίας των μεταναστών, οι εκατοντάδες χιλιάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι που κινητοποιούνται απέναντι στη διάλυση των κεκτημένων και προσοδοκιών τους, δεν θα σωπάσουν έτσι εύκολα. Η γενική απεργία στις 11 Μάη, έρχεται να βγάλει για άλλη μια φορά στο προσκήνιο την οργή και την αγανάκτηση, που μέρα με τη μέρα μεγαλώνει. Οι δρόμοι πρέπει να πλημμυρίσουν με φωνές αμφισβήτησης της βάρβαρης πολιτικής που φέρνουν ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ και στηρίζουν Νέα Δημοκρατία και ΛΑΟΣ. Μονόδρομος για εμάς δεν είναι η αποπληρωμή ενός χρέους που δεν μας αφορά, μονόδρομος για εμάς είναι η ανατροπή της πολιτικής που έρχεται να μας πτωχεύσει!
Το σύνολο των αλλαγών διαμορφώνουν μια ζοφερή κατάσταση για τη σημερινή νεολαία. Οι καταργήσεις/ συγχωνεύσεις σχολείων, η κατάργηση της έννοιας των πτυχίων σε μια αγορά εργασίας που καταρρέει, το δήθεν «συμμάζεμα» των ιδρυμάτων (κλείσιμο των μισών ΑΕΙ-ΤΕΙ πανελλαδικά, και διάλυση των υπολοίπων με διάσπαση των κύκλων σπουδών), το συνεχιζόμενο καθεστώς υποχρηματοδότησης (μειώσεις 50% στο 1% ΑΕΠ!!,κόψιμο συγγραμάτων, δίδακτρα) , η εντατικοποίηση της φοιτητικής καθημερινότητας και η προσαρμογή της λειτουργίας της εκπαίδευσης στα συμφέροντα της αγοράς (καθορισμός προγραμμάτων σπουδών,  χρηματοδότησης) μάλλον δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ με το νέο νομοσχέδιο για την παιδεία έχει ξεκάθαρες προθέσεις : Την διάλυση οποιασδήποτε προσδοκίας  και προοπτικής της νεολαίας, το ρίξιμο στις πλάτες μας του δυσβάσταχτου χρέους που δημιουργήθηκε από την βάρβαρη πολιτική τους.
Στο χέρι μας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο και ανατραπούν τα μέτρα!
Η «αβεβαιότητα» των επιτελείων του ΠΑΣΟΚ για το πότε θα έρθει το νέο νομοσχέδιο δεν είναι τυχαία. Οι συνεχιζόμενες φοιτητικές κινητοποίησεις και γενικές συνελεύσεις από την αρχή της χρονιάς, οι 100 κατειλλημένες σχολές στη λήξη του διαλόγου τα τέλη Δεκέμβρη, το σύνολο των νικών που έχει καταφέρει όλα τα τελευταία χρόνια το φοιτητικό κίνημα, συνεχίζουν να φοβίζουν την κυβέρνηση.  Όπως έδειξε και η νίκη των κατοίκων στην Κερατέα, η επιμονή στους αγώνες είναι το μεγαλύτερο όπλο στα χέρια μας. Το φοιτητικό κίνημα πρέπει να συμβάλλει στην πολιτική αστάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που σαν στόχο έχει να χρεοκοπήσει την καθημερινότητα νεολαίας και εργαζομένων. Γι αυτό είναι τώρα η περίοδος που πρέπει να συνεχιστούν οι Γενικές Συνελεύσεις στις σχολές μας, κόντρα σε όσους τις σαμποτάρουν. Γενικές Συνελεύσεις που αφορούν τον κάθε φοιτητή ξεχωριστά και όλους μαζί, γιατί μόνο συλλογικά θα καταφέρουμε να ανατρέχουμε τα σχέδια τους! Ο συντονισμός μας με τους εργαζόμενους και οι συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις με καταλήψεις των σχολών και γενικές απεργίες αποτελεί πραγματικό μονόδρομο νεολαίας και εργαζομένων για να μην περάσει η πτώχευση μας. Το φοιτητικό κίνημα να αποτελέσει καταλύτη για την ανατροπή της πολιτικής που προβάλλεται ως μονόδρομος. Μονόδρομος για την γενιά μας είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων μας!
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 10 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 15.00 ΣΤΗΝ Δ22
Όλοι στην απεργία στις 11 Μάη!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 9.30ΠΜ ΚΑΜΑΡΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 10.30ΠΜ  ΕΚΘ
FORMAT στην πληροφορική