Labels

Monday, January 10, 2011

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗ 11/1

Αντέχουμε, συνεχίζουμε, νικάμε

Με το σάκο του Αγίου Βασίλη πιο άδειο από ποτέ και με τα πάντα να δείχνουν πως το 2011 θα είναι μια από τις πιο δύσκολες χρονιές και οι μειώσεις και οι απολύσεις πλέον να φτάνουν σε κάθε νοικοκυριό. Η κυβέρνηση τη νέα χρονιά αφού καθάρισε με μισθούς και συλλογικές συμβάσεις, έβαλε στόχο να διαλύσει τη κάθε έννοια δημοσίου αγαθού προσπαθώντας να ξεπουλήσει συγκοινωνίες, εταιρίες ενέργειας και ύδρευση. Με τη συνεχή πίεση από την τρόικα για συνολικές αναδιαρθρώσεις στην Ελλάδα γίνεται βομβαρδισμός από νομοσχέδια που σφίγγουν ολοένα και περισσότερο το ζωνάρι.

Από όλο αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση που ξεκινάει από το σχολείο και καταλήγει στο πανεπιστήμιο. Με τον διάλογο απάτη να λήγει σε λίγες μέρες και ακόμα η υπουργός να μην έχει κάνει καμία δήλωση για τις προθέσεις της.

Σε όλα αυτά προφανώς η απάντηση από πλευράς μας είναι ξεκάθαρη. Είτε πριν είτε μετά είτε με προτάσεις είτε χωρίς, δεν αφήνουμε κανένα νόμο για το πανεπιστήμιο να κατατεθεί όταν αυτός διαλύει κάθε έννοια πτυχίου και συλλογικής διεκδίκησης, υπονομεύοντας έτσι το εργασιακό μέλλον μας, και κάθε έννοια του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του πανεπιστημίου, φορτώνοντας το κόστος σπουδών στις πλάτες της νεολαίας, αποστειρώνοντας το πανεπιστήμιο από κάθε κινηματική δράση.
Γενική Συνέλευση
του Συλλόγου Φοιτητών Πληροφορικής
Τρίτη 11/1 14:00 στην Α11