Labels

Friday, February 13, 2009

Σχετικά με την συνέλευση τμήματος

κάτω οι νόμοι και οι κανονισμοί

νόμος οι ανάγκες του κάθε φοιτητή


Στις 04/02/2009, στη σχολή μας, πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση τμήματος. Για μια ακόμη φορά η πλειοψηφία των καθηγητών μας(σκεπτόμενοι μόνο το <<καλό>> του συλλόγου) πήραν την απόφαση να αναβληθεί η εξεταστική μας και να γίνει διπλή τον Ιούνιο. Η διαδικασία με την οποία πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση συνοψίζεται στα παρακάτω μέρη.


Αρχικά, ο φοιτητικός σύλλογος έχοντας λάβει απόφαση στην τελευταία γενική συνέλευση για πραγματοποίηση της εξεταστικής, αμέσως μετά την λήξη του χειμερινού εξαμήνου, κατέθεσε την πρόταση του ως τη μόνη αποδεκτή από τη πλευρά του και την υπερασπίσθηκε με σθεναρότητα. Αποσκοπώντας, ωστόσο, στο να επικρατήσουν κατά του συλλόγου, οι καθηγητές εφεύραν ανυπόστατες προβληματικές και προχώρησαν στην κατάθεση δύο ακόμη αντι-προτάσεων. Στο πρώτο μισό της διάρκειας του τμήματος παρουσίασαν την μη ύπαρξη διαθέσιμων αιθουσών και στο υπόλοιπο ότι η εξεταστική του εαρινού εξαμήνου θα διαρκούσε μέχρι τις 11 Ιουλίου (κάτι για το οποίο ορισμένοι δεν ήταν διατεθειμένοι να προσπαθήσουν) σε συνδυασμό με την παραβίαση της νομιμότητας. Οι προβληματικές τις οποίες χρησιμοποίησαν είναι ξεκάθαρο ότι ήταν ανυπόστατες αφού μέλη του Δ.Σ. ήρθαν σε συνεννόηση με τον κοσμήτορα, ο οποίος εγγυήθηκε για την εύρεση αιθουσών και στη συνέχεια η πρόταση μας περιείχε ξεκάθαρα την κατοχύρωση και των δυο εξαμήνων. Στη συνέχεια οι διαδικασίες για την ψήφιση της τελικής τους πρότασης πήραν ταχείς ρυθμούς και το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο.


Αξιοσημείωτο είναι ότι στην συνέλευση τμήματος τα μέλη της ΠΚΣ στήριξαν την πρόταση των καθηγητών, με αστειότητες για δικαιολογίες, ότι η επί πτυχίο εξεταστική είναι παράνομη (ξεχνώντας βέβαια ο σύλλογος για αυτές στο παρελθόν έχει παλέψει πολλές φορές) και ότι ξεγελάσαμε τους καθηγητές και θα πάμε να δώσουμε όλοι, ενώ και μέλη της ΠΑΣΠ προτίμησαν να μην πάρουν θέση (έλα μωρέ ποιος νοιάζεται τώρα για την εξεταστική).


Αυτό που είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό από όλους τους φοιτητές του συλλόγου είναι ο ρόλος των καθηγητών, οι οποίοι με το να μην παίρνουν θέση απέναντι στις μεταρρυθμίσεις που συντελούνται στο χώρο της παιδείας με σκοπό την πλήρη απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου και μάλιστα χρησιμοποιώντας τες ως δικαιολογία για την επιβολή κυρώσεων στους φοιτητές που δεν υποτάσσονται και βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτές τις πολιτικές, αποτελούν το μοχλό πίεσης της κυβέρνησης μέσα στα πανεπιστήμια για την υλοποίηση αυτών των πολιτικών και την αντιμετώπιση του φοιτητικού κινήματος. Είναι χαρακτηριστική η στάση τους με ορισμένους να δηλώνουν δεξιά και αριστερά για χάσιμο εξάμηνου και εξεταστικής και ότι πολύ αέρα έχουν πάρει οι φοιτητές και την συνεχή αναβολή του ζητήματος, στάση προβλέψιμη βέβαια και απέναντι στην οποία ο σύλλογος θα έπρεπε να είχε συνταχθεί πιο δυναμικά και συγκροτημένα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του.


Απέναντι στην στάση των καθηγητών πρέπει να δηλώσουμε ξεκάθαρα ότι δε πτοούμαστε και ούτε φοβόμαστε και συνεχίσουμε ακόμα ποιο δυναμικά και με περισσότερη πίστη των αγώνα μας απέναντι στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

FORMAT στην πληροφορική