Labels

Friday, November 14, 2008

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης 11/11/08

Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή...

...ΖΕΙ στους αγώνες του σήμερα!

Τριάνταπέντε χρόνια μετά την εξέγερση του ελληνικού λαού και νεολαίας στο Πολυτεχνείο ενάντια στην ματοβαμμένη αμερικανοκίνητη χούντα τα μηνύματα της εξέγερσης παραμένουν επίκαιρα και ανεκπλήρωτα. Το μήνυμα του πολυτεχνείου σήμερα διαστρεβλώνεται μέσα από δηλώσεις πολιτικών, ΜΜΕ, σχολικές γιορτές και μνημόσυνα. Ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε πραγματικά το Πολυτεχνείο και τους νεκρούς του είναι η συνέχιση του αγώνα για ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Τα συνθήματα της πύλης του Πολυτεχνείου ΕΞΩ ΟΙ ΗΠΑ – ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ επιβεβαιώνονται με τραγικό τρόπο, όταν η χώρα μας γίνεται ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το μακέλεμα λαών στο Καύκασο, στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν, στα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή ή όπου αλλού.

Το σύνθημα αυτό πιο επίκαιρο από ποτέ στο φόντο της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Μια κρίση που αποτελεί έμφυτο στοιχείο του καπιταλιστικού συστήματος, αποτέλεσμα των τεράστιων κοινωνικών αντιθέσεων που το ίδιο αναπαράγει και χρησιμοποιείται ως μοχλός πίεσης για την περαιτέρω συρρίκνωση των λαϊκών κεκτημένων και δικαιωμάτων,όπως μισθούς, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη, παιδεία.

Σε όλο τον κόσμο, οι εργαζόμενοι ζουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Τα λουκέτα και οι χρεοκοπίες φουντώνουν καθημερινά, φέρνοντας απολύσεις και ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση. Όλες οι «εγγυήσεις» των κυβερνήσεων είναι ψέματα. Το μόνο που πραγματικά εγγυώνται είναι να στηρίξουν με κάθε τρόπο το κεφάλαιο. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα, αλλά για να σώσουν χρεοκοπημένες τράπεζες δίνουν τεράστια ποσά, που ληστεύουν από τους μισθούς και τα ασφαλιστικά ταμεία, τις κοινωνικές δαπάνες και το βιοτικό μας επίπεδο. - Η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί στα ύψη, πολύ πάνω από τον επίσημο πληθωρισμό, ειδικά στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Όσα λένε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για «έλεγχο» και «διαφάνεια» της αγοράς, για «συμφωνίες» με βιομηχάνους και σούπερ μάρκετ, για «μέτρα συγκράτησης των τιμών» κλπ. αποδείχτηκαν κοροϊδία.- Τα χρέη στις τράπεζες κάνουν ακόμα πιο δυσβάσταχτο το κόστος ζωής για χιλιάδες καταχρεωμένες οικογένειες, που αγωνιούν τι θα τους ξημερώσει.- Δεκάδες εργοστάσια και επιχειρήσεις κλείνουν ή απολύουν: Ζίμενς, Βιαμύλ, κλωστοϋφαντουργίες, τηλεπικοινωνίες κα. Χιλιάδες εργαζόμενοι προστίθενται στις ουρές των ανέργων, που δείχνουν την ζοφερή εικόνα μιας κοινωνίας χωρίς μέλλον.

Την ίδια στιγμή, Ολυμπιακή και ΟΣΕ βγαίνουν στο σφυρί, τα ταμεία χάνουν δισεκατομμύρια από τα χρήματα των ασφαλισμένων στον χρηματιστηριακό τζόγο, καταργούνται τα βαρέα-ανθυγιεινά, μπαίνουν νέοι φόροι...

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και η συνεχής πολιτική υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης της.

Ο ένοχος για όλα αυτά είναι το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Η πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και του κεφαλαίου να μας φορτώσουν την οικονομική κρίση, χαρίζοντας δις ευρώ στις τράπεζες και τους επιχειρηματίες ( Μόνο στην Ελλάδα 28 δις €) και δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι τα επόμενα χρόνια έχουν σκοπό να πάρουν πίσω και τα βασικότερα δικαιώματα του λαού. Και για να τα πετύχουν όλα αυτά έχουν σκοπό να περιορίσουν εντελώς τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες, ώστε να μην υπάρξουν περαιτέρω αντιδράσεις από τη νεολαία και τους εργαζομένους. Όλα αυτά γίνονται ξεκάθαρα με την αστυνομοκρατία, το χτύπημα των διαδηλώσεων από τα ΜΑΤ, τις συλλήψεις και τις καταδίκες αγωνιστών, και την κατάργηση του ασύλου ενώ την ίδια στιγμή όλο και πιο πολύ γίνεται κουβέντα για μια νέα εποχή πολέμων και ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση

Τα τελευταία χρόνια οι κυβερνήσεις κάτω από τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. έχουν περάσει μια σειρά από νόμους και ρυθμίσεις (νόμος για ΚΕΣ,αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, νόμος για μεταπτυχιακά και έρευνα κλπ) με κεντρικό το νέο νόμο πλαίσιο που έχουν σαν σκοπό:

-Να μειώνονται συνεχώς έως και να καταργηθούν εντελώς οι κρατικές δαπάνες για την εκπαίδευση

-Την απαξίωση και διάσπαση των πτυχίων και κατάργησης των επαγγελματικών δικαιωμάτων που αυτά προσφέρουν

-Την λειτουργιά του πανεπιστημίου με επιχειρηματικά και ανταποδοτικά κριτήρια

-Την εντατικοποίηση και πειθάρχηση των φοιτητών

-Να καταργήσουν το άσυλο και να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των φοιτητών

Για την εφαρμογή του νέου νόμου πλαίσιο έρχονται:

-τα τετραετή αναπτυξιακά προγράμματα ως η υλοποίηση των ζητημάτων χρηματοδότησης κατηγοριοποιώντας τις σχολές, σύμφωνα με το νόμο της αξιολόγησης. Όποιο ίδρυμα δεν αποτελεί χρήσιμο γρανάζι για το μηχανισμό τους ή δεν εφαρμόζει τα αντιδραστικά μέτρα, θα υποχρηματοδοτείται ή δεν θα χρηματοδοτείται καθόλου και το πτυχίο θα απαξιώνεται μέσω της υποτίμησης των πιστωτικών μονάδων. Τα ιδρύματα που δεν θα καλύπτουν τα έξοδα τους θα αναζητούν άλλους πόρους, με την επιβολή διδάκτρων και το ξεπούλημα της περιουσίας και των υποδομών του πανεπιστημίου, από χορηγούς (που θα επεμβαίνουν στο πρόγραμμα σπουδών και τις ειδικότητες),με την κατάργηση φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, μεταφορές). Για όλα αυτά ως λύση προβάλλονται τα φοιτητικά δάνεια. Υπεύθυνος για όλα αυτά, ο διορισμένος manager του κάθε ιδρύματος.

ο πρότυπος εσωτερικός κανονισμός που προβλέπει:

-την κατάργηση του ασύλου. Στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας του πανεπιστημίου βάλλονται ο φοιτητικός συνδικαλισμός, οι αγώνες και οι διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος (συνελεύσεις, καταλήψεις, μαζικές παραστάσεις). Επίσης το άσυλο περιορίζεται μόνο στους χώρους που γίνεται διδασκαλία και έρευνα. Από άσυλο υπεράσπισης των λαϊκών αγώνων γίνεται άσυλο ενάντια στις κινηματικές διαδικασίες.

-Την εντατικοποίηση των σπουδών. διαγραφές στα 2ν ή λιγότερα έτη, προαπαιτούμενα (μένεις έτος αν δεν περάσεις κάποια μαθήματα), αλυσίδες μαθημάτων (δεν δίνεις ανώτερα ΙΙ χωρίς Ανώτερα Ι), εξάμηνο 13 εβδομάδων και απαγόρευση διενέργειας διπλών ή εμβόλιμων εξεταστικών, εξεταστικές διάρκειας το μέγιστο 3 βδομάδων.

-Πειθαρχικά συμβούλια. Οι φοιτητές θα είναι συνεχώς υπό την απειλή κυρώσεων και διαγραφών για να αναγκαστούν να εναρμονιστούν στα νέα μέτρα.

-Η λίστα συγγραμμάτων η οποία θα προβλέπει έναν αριθμό βιβλίων για κάθε μάθημα εκ των οποίων μόνο το ένα θα διατίθεται δωρεάν (που δεν θα είναι απαραίτητο να καλύπτει όλη την ύλη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Προεδρικό Διάταγμα). Επίσης οι φοιτητές θα καλούνται να επιλέξουν το σύγγραμα, που θα πάρουν δωρεάν, όταν δηλώνουν μαθήματα χωρίς να έχουν τη παραμικρή ιδέα για την επιλογή τους. Ενώ την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μιλά για στήριξη των βιβλιοθηκών και των εναλλακτικών συγγραμμάτων, αποφασίζει να κόψει την χρηματοδότηση από όλες τις βιβλιοθήκες πανελλαδικά και να κλείσει τα πανεπιστημιακά τυπογραφεία. Από την άλλη πλευρά τα ιδρύματα που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το νέο μέτρο, απειλούνται με μη χρηματοδότηση για συγγράμματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι σύμφωνα με το νέο νόμο-πλαίσιο οι φοιτητές δεν δικαιούνται παραπάνω βιβλία από τον αριθμό των υποχρεωτικών μαθημάτων ούτε καν στη περίπτωση αλλαγής του βιβλίου ή και ακόμα του ίδιου του μαθήματος. Γενικότερα στο θέμα της διανομής των βιβλίων επικρατεί πλήρης σύγχυση, καθώς κανείς δεν ξέρει πότε, ποια και πόσα δωρεάν βιβλία θα πάρουμε.

Με την ψήφιση του νόμου για τα μεταπτυχιακά και την έρευνα νομιμοποιούνται πλήρως τα δίδακτρα (τα μέχρι τώρα αποκαλούμενα “παράβολα”, ύψους στη σχολή μας των 600 ευρώ) και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, ενώ το μεταπτυχιακό και το ερευνητικό έργο εναρμονίζεται πλήρως με τις ανάγκες της αγοράς και του κεφαλαίου αφήνοντας πίσω τις ανάγκες της κοινωνίας.

Επίσης επέρχεται διάσπαση και ουσιαστική κατάργηση των πτυχίων και την αντικατάσταση τους με πιστωτικές μονάδες. Έτσι ο “πτυχιούχος” θα αποκτά ένα φάκελο προσόντων. Με το σπάσιμο των σχολών σε δύο κύκλους σπουδών ολοκληρώνεται η πολυδιάσπαση των πτυχιούχων αλλά και των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων. Αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο με το νόμο για τα ινστιτούτα δια βίου εκπαίδευσης (ΙΔΒΕ) θέτοντας έτσι τον πτυχιούχο, εργαζόμενο σε αγώνα δρόμου και ανταγωνισμού μεταξύ των συναδέλφων του αλλά και σε ατομικό αγώνα απόκτησης όλο και περισσότερων προσόντων και συνεπώς των απαιτούμενων πιστωτικών μονάδων.

Μετά την αποτυχία της αναθεώρησης του άρθρου 16, η κυβέρνηση επιλέγει το προχώρημα της αντισυνταγματικής αναγνώρισης των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών δια της “πλαγιάς οδού” του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Ο νόμος για τα Κ.Ε.Σ. ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη κυβέρνηση και επιτυγχάνει τα εξής:

lΕπεκτείνεται και νομιμοποιείται η ήδη υπάρχουσα αγορά της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, παρέχοντας κίνητρα σε κάθε έμπορο να αναπτύξει μεγαλύτερη δράση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να πουλά «πανεπιστημιακά» πτυχία, με την επιβολή της βάσης του 10 να συμβάλει σ' αυτήν την κατεύθυνση, δημιουργώντας αποφοίτους λυκείου οι οποίοι θα αναζητούν “εκπαιδευτική στέγη” στα ιδρύματα αυτά.

lΥποβαθμίζονται τα εργασιακά-επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχίων και η έννοια της πανεπιστημιακής μόρφωσης, αφού στο μέλλον ένα 3ετές πακέτο σπουδών μπορεί να θεωρείται ισότιμο με ένα 4ετές ή 5ετές πτυχίο δημοσίου πανεπιστημίου. Αμφισβητείται και με αυτόν τον τρόπο το πτυχίο και ο πτυχιούχος οι οποίοι μετατρέπονται σε «απασχολήσιμους» που θα καταρτίζονται δια βίου αλλά δεν θα κατοχυρώνουν ποτέ δικαιώματα.

lΟ τρόπος λειτουργίας και η φυσιογνωμία των ιδρυμάτων αυτών θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης για τα δημόσια ΑΕΙ-ΤΕΙ και για τη νομιμοποίηση των μηχανισμών αξιολόγησης σε αυτά. Ακόμα εισάγεται η έννοια των διδάκτρων στον χώρο της εκπαίδευσης με έναν ανοιχτό τρόπο, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επιβολή διδάκτρων και στα δημόσια πανεπιστήμια.ό τρόπο, ώστε να προετοιμάσει το έδαφος για την επιβολή διδάκτρων και στα δημόσια πανεπιστήμια.

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν μεμονωμένες μεταρρυθμίσεις και μέτρα. Προωθούνται από το κεφάλαιο και με κύριους εκφραστές τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τη σύμπραξη της ΕΕ στοχεύουν στη δημιουργία αποφοίτων χωρίς συλλογικά επαγγελματικά δικαιώματα και χωρίς προοπτική κοινών διεκδικήσεων, αναλώσιμων και εκμεταλλεύσιμων. Εργαζομένων που θα αγωνίζονται ατομικά, θα ταλαντεύονται σε ένα ατέρμονα βρόχο μεταξύ ανεργίας, επανακατάρτισης και ελαστικής απασχόλησης.

Κτηριακό

Η λογική με την οποία γίνονται οι προτάσεις παραμένει η ίδια και απαράλλακτη. Προτιμάται η ενοικίαση χώρων, αμφιβόλου ποιότητας και προδιαγραφών, με περίεργες και αδιαφανείς συμβάσεις, με μόνους κερδισμένους ιδιώτες και μεσάζοντες. Αντίθετα, δε στηρίζεται η δημιουργία δημόσιων κτηρίων και εγκαταστάσεων εντός του campus που να καλύπτουν τις ανάγκες συνολικά όλου του πανεπιστημίου, κάτι που θα έπρεπε όμως να αποτελούσε κυρίαρχη προτεραιότητα πρυτανείας και κράτους . Το φαινόμενο αυτό αποτελεί μέρος της γενικότερης απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου με σκοπό την δημιουργία στην κοινωνία της ανάγκης ύπαρξης ιδιωτικών πανεπιστημίων, δημιουργώντας πρόσφορο έδαφος για τα ΚΕΣ και τα ιδιωτικά κολέγια. Σε αυτήν την υποβάθμιση κυρίαρχο ρόλο έχουν επίσης και όλες οι τελευταίες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, με τον νόμο-πλαίσιο , τη λίστα συγγραμμάτων , την αξιολόγηση, την ίδρυση ιδιωτικών κολεγίων κ.α. Αποτελώντας όλα αυτά ένα μικρό μόνο μέρος της συνολικότερης πολιτικής της απαξίωσης όλων των δημόσιων αγαθών και λαϊκών κατακτήσεων.

Η “λύση” που προτάθηκε στη Συνέλευση του Τμήματος, για μεταφορά στο μισθωμένο κτήριο των ΤΕΦΑΑ στη Μακρυγιάννη, αποτράπηκε με κινητοποίηση του συλλόγου. Αλλά ήδη δηλωμένη πρόθεση κοσμητείας και πρυτανείας είναι να εξορίσουν το Τμήμα μας (και όχι μόνο) σε περιοχές όπως η Θέρμη, ουσιαστικά διαλύοντας την Πανεπιστημιούπολη. Ενώ προβάλλονταν σαν δικαιολογία για αυτή την κατάσταση η μη ύπαρξη αιθουσών (και από τις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ) εντός της ΣΘΕ, εν μέσω λοκ-άουτ “ξαφνικά” όλοι ανακάλυψαν ότι με καλύτερο σχεδιασμό η κατάσταση βελτιώθηκε... ΄'Όλα αυτά δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος να αποκτήσουμε καλύτερες συνθήκες μαθήματος είναι να τις διεκδικήσουμε.

Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι η επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να γίνει στα πλαίσια μόνο του τμήματος μας, αλλά της γενικότερης επίλυσης του κτηριακού προβλήματος ολόκληρου του πανεπιστημίου. Η μόνη πραγματική, σε αυτή την κατεύθυνση, λύση είναι η δημιουργία νέων κτηριακών εγκαταστάσεων και η διεύρυνση του χώρου του πανεπιστημίου με την προσάρτηση χώρων, με μια ιδανική περίπτωση να αποτελεί ο χώρος που καταλαμβάνει η ΔΕΘ. Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας σαν φοιτητές την βάση αυτού του σημαντικού ζητήματος και να διεκδικήσουμε μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες και μέσω δυναμικών κινητοποιήσεων την ριζική λύση αυτού του προβλήματος, την οποία καμία διάθεση δεν έχουν να προσφέρουν λόγω της γενικότερης πολιτικής απαξίωσης και υποβάθμισης του πανεπιστημίου, διεκδικώντας την αναγκαία χρηματοδότηση στην παιδεία ικανή να καλύψει την εκπαιδευτικές ανάγκες όλης της κοινωνίας, με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα.

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ!

Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε από το πιο μικρό πρόβλημα της σχολής μας και την ανατροπή του νόμου-πλαίσιο μέχρι τον κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους για την οριστική ανατροπή των πολιτικών που υποθηκεύουν το μέλλον μας. Απέναντι στην κρίση τους και την προσπάθεια τους να την πληρώσουμε εμείς πρέπει να απαιτήσουμε καλύτερες και σταθερές εργασιακές σχέσεις, αυξήσεις στους μισθούς, πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία και ασφάλιση. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως αυτή η πολιτική μπορεί να ανατραπεί μόνο με δυναμικούς αγώνες. Να οργανώσουμε απεργίες, διαδηλώσεις και καταλήψεις. Να επιβάλλουμε την ενότητα και την αποφασιστικότητα των αγώνων, ενάντια στη διάσπαση και την ηττοπάθεια που συνειδητά καλλιεργούν οι επίσημες ηγεσίες.

Μόνο έτσι μπορούμε τελικά να επιβάλλουμε λύσεις για την σωτηρία του βιοτικού επιπέδου και της ζωής μας από την λαίλαπα της καπιταλιστικής κρίσης. Λύσεις που για να είναι αποτελεσματικές πρέπει να φτάνουν στη ρίζα του κακού, να βάζουν τις ανάγκες μας πάνω από τη λογική και το σύστημα του κέρδους.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:

-Ανατροπή του νόμου πλαισίου.

-Όχι στην αναθεώρηση του Συντάγματος. Όχι στην κοινοτική οδηγία και τον νόμο για τα ΚΕΣ και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Κατάργηση των ΚΕΣ

-Ανατροπή των νόμων για αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ.

-Καμία περιστολή του ασύλου.

-Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών, όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών.

-Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους.

-Κατάργηση της βάσης του 10.

-Ανατροπή των αντί-ασφαλιστικών μέτρων. Να καταργηθούν οι νόμοι Σιούφα-Ρέππα,

-Πλήρη κοινωνική ασφάλιση, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

-Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

-Όχι στην υποχρεωτική στράτευση στα 18.

-Ενιαίο πτυχίο με όλα τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό, χωρίς διασπάσεις και κατατμήσεις, μόνη προϋπόθεση για δουλειά.

-Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς απολαβές και ασφάλιση – Όχι στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

-Έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για τις ανάγκες του κεφαλαίου

-Αύξηση των δαπανών για την παιδεία σύμφωνα με τις κοινωνικές ανάγκες.

-Δωρεάν και ποιοτική σίτιση, στέγαση, βιβλία και μεταφορές.

-Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών των συλληφθέντων των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων.

-Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά

-Να αφαιρεθούν τα λουκέτα, οι αλυσίδες και οι μπάρες από τις εισόδους του πανεπιστημίου.

-Απομάκρυνση των καμερών από το χώρο των πανεπιστημίων.

-Μόνιμη λύση του κτιριακού και εύρεση κατάλληλου χώρου εντός του πανεπιστημίου. ΟΧΙ άλλα ημίμετρα και προσωρινές λύσεις.

-Διεύρυνση του πανεπιστημίου προς το χώρο της έκθεσης της ΔΕΘ για την κάλυψη των συνολικότερων αναγκών όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

-Κατάργηση του ορίου μαθημάτων στη δήλωση (ν+3).

-Δωρεάν βιβλία και σημειώσεις που να καλύπτουν το περιεχόμενο του μαθήματος, σε όλα τα μαθήματα.

-Να αφαιρεθούν οι διατάξεις του νέου νόμου πλαισίου από τον οδηγό σπουδών.

-Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, έξω από ΕΕ-ΝΑΤΟ. Έξω οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις του θανάτου.

-Αλληλεγγύη στην Ιρακινή Αντίσταση, την παλαιστινιακή ιντιφάντα και σ' όλους τους λαούς που παλεύουν ενάντια στον ιμπεριαλισμό, έξω όλοι οι στρατοί κατοχής.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

· Σύσταση ανοιχτής επιτροπής αγώνα αμέσως μετά τη Γενική Συνέλευση υπεύθυνη για την υλοποίηση των αποφάσεων της και υπόλογη σε αυτή.

· Συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου, συγκέντρωση Δευτέρα 17/11 17:00 στο Πολυτεχνείο πορεία προς το Αμερικάνικο Προξενείο και επιστροφή της πορείας στο χώρο του Πολυτεχνείου για περιφρούρηση του ασύλου, με κατάληψη της σχολής την ίδια μερα.

· Μαζική παράσταση στην επόμενη Σύγκλητο και Γ.Σ. Τμήματος ώστε να εξασφαλισθεί η άμεση διανομή όλων των συγγραμμάτων δωρεάν.

· Συντονισμό με τις Γενικές Συνελεύσεις άλλων συλλόγων με ανάλογη κατεύθυνση για την διοργάνωση δράσεων και εξορμήσεων στα πλαίσιο της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης.

· Επόμενη Γενική Συνέλευση του συλλόγου φοιτητών Πληροφορικής Τρίτη 25/11 με προοπτική την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΓΩΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

( FORMAT στην Πληροφορική, Αγωνιστικές Κινήσεις, ΣΣΠ)