Labels

Friday, April 18, 2008

ΜΠΑΤΣΟΙ, ΤV, ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Το Σάββατο 2 Φλεβάρη 2008 κάπου το έχω ξαναζήσει.


Ένας μόλις χρόνο μετά τους άγριους ξυλοδαρμούς των φοιτητών στους δρόμους της Αθήνας από τις δυνάμεις των ΜΑΤ με την συνδρομή κουκουλοφόρων ανδρών τις ασφάλειας αλλά και κοινών φασιστάκων με τον χαρακτηρισμό από τα ΜΜΕ ως «αγανακτισμένων πολιτών». Δυο χρόνια μετά από την εισβολή ΜΑΤ χέρι χέρι με Χρυσαυγίτες στην πλατεία Χημείου του ΑΠΘ στις 17 Νοέμβρη 2006, οπού την ίδια βραδιά ακολούθησε ο ξυλοδαρμός του Κύπριου φοιτητή από κουκουλοφόρους αστυνομικούς. Λίγα χρόνια μετά την δολοφονική επίθεση ενάντια στον φοιτητή Κουσουρή από φασιστοειδή άλλα και την εν ψυχρώ δολοφονία του καθηγητή Τεμπονέρα από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας Καλαμπόκα.


Το παρακράτος, που δεν ήταν ποτέ παρακράτος άλλα προέκταση του επίσημου ελληνικού κράτους και χρησιμοποιούταν ενίοτε από τις κυβερνήσεις για να χτυπήσει ωμά το κοινωνικό κίνημα, είναι ακόμα εδώ.


Κι ενώ οι δολοφονικές επιθέσεις ενάντιων οικονομικών μεταναστών από μέλη της Χρυσής Αυγής ξεπερνούν τις 60, η εν λόγω φασιστική οργάνωση παίρνει επίσημα άδεια για ρατσιστική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Λίγα μόλις μέτρα από την αντιφασιστική διαδήλωση οπού διοργανώνεται από συνδικαλιστικές οργανώσεις, πολιτικούς φορείς και φοιτητικές παρατάξεις. Ακολουθεί σύγκρουση των ΜΑΤ με το αντιφασιστικό μπλοκ και μπροστά στις κάμερες αυτή την φορά φασιστοειδή τομάρια ξεπηδούν μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ , μαχαιρώνουν δυο άτομα και τραυματίζουν σοβαρά ακόμα τρία μετά από ρίψεις αντικειμένων. Εντελώς τυχαία λοιπόν έχουμε πέντε τραυματίες από το αντιφασιστικό μπλοκ, με τους μπάτσους να κηρύσσουν πρωτοφανή επιχείρηση επίθεσης σε όλο το κέντρο της Αθήνας την ίδια στίμη που παρακαλάνε τους φασίστες μέσω εισαγγελέα να διαλύσουν φιλήσυχα την συγκέντρωση τους. Την ίδια στιγμή που στα περισσότερα κανάλια παρελάσουν ακροδεξιοί και αρχιφασίστες του τύπου Μιχαλιολιάκου και Γεωργιάδη οι οποίοι πάρα τις εικόνες που βλέπουμε προσβάλουν την νοημοσύνη μας καθώς διαψεύδουν κάθε συνεργασία ΜΑΤ-νεοναζί, συγχαίρουν τους αστυνομικούς που κάνουν καλά το έργο τους και αναλύουν τα πλάνα τα οποία τραβιόνται πάντα από την πλάτη των αστυνομικών και με μέτωπο τους «αναρχικούς» στις μεταξύ τους συγκρούσεις. Η αποκορύφωση της βλακείας και της παραπληροφόρησης από το δελτίο ειδήσεων του mega που ενώ ο εικονολήπτης του καναλιού δέχεται επίθεση μπροστά στην κάμερα από ΜΑΤατζη, ο παρουσιαστής μιλάει για επίθεση από αναρχικό κουκουλοφόρο.


Η πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή και τις φασιστικές επιθέσεις κατά των οικονομικών μεταναστών που αποφασίζεται για το απόγευμα τις ίδιας μέρας σε γενική συνέλευση μέσα από τους πολιορκημένους αντιφασίστες στα προπύλαια απαγορεύεται! Και το αντιφασιστικό μπλοκ αντιμετωπίζεται με τόση βιαιότητα οπού όμοιες εικόνες είχαμε να δούμε από την δεκαετία του ‘80 με τις απαγορεύσεις στις πορείες και την δολοφονία των φοιτητών Κουμή, Κανελοπούλου και του μαθητή Καλτεζά.


Ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, κρατικής καταστολής και παραπληροφόρησης. Η απάντηση μας πρέπει να δοθεί με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες μέσα από αμεσοδημοκρατικες συλλογικές διαδικασίες. Αγώνας ενάντια στο καθεστώς που μας θέλει αδιάφορους, συμβιβασμένους αμόρφωτους, ευέλικτους και αναλώσιμους εργαζόμενους. Ένα καθεστώς εκμεταλλευτών που στο βωμό του κέρδους δεν διστάζουν όχι μόνο να καταπνίγουν βάναυσα κάθε κοινωνικό αγώνα με τις κατασταλτικές δυνάμεις άλλα πολλές φορές να στρέφουν τους λαούς στο να φαγώνονται μεταξύ τους, αποπροσανατολίζοντας τους, με στόχο τη δίκη τους πλάνη και εκμετάλλευση.