Labels

Friday, April 18, 2008

Boot from> Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων του συλλόγου φοιτητών πληροφορικής. Σ’ αυτήν θίγονται θέματα που αφορούν άμεσα τη φοιτητική κοινότητα σε επίπεδο σχολής αλλά και γενικότερα και συμμετέχουν όλοι οι φοιτητές πληροφορικής με ίσο δικαίωμα λόγου και ψήφου ανεξάρτητα από το αν ανήκουν σε κάποια από τις παρατάξεις η όχι. Η Γενική Συνέλευση ΣΦΠ συγκαλείται όποτε αυτό κρίνεται αναγκαίο με σκοπό να πάρει απόφαση που εκφράζει το συμφέρον του συνόλου των φοιτητών σε άμεσα και έμμεσα ζητήματα που κατά καιρούς προκύπτουν.

Στην πράξη όμως, οι ΓΣ σπάνια πραγματοποιούνται καθώς ως συλλογικότητα δεν έχουμε αντιληφθεί ότι τα θέματα για τα οποία συζητάμε εκεί μέσα μας αφορούν άμεσα και είναι καθήκον μας να προτείνουμε, να ακούσουμε και να στηρίξουμε δυναμικά απόψεις. Η προσέλευση είναι όλο και μικρότερη, τα φερέφωνα των κομμάτων ψηφοθηρούν χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις, προσπαθώντας (και δυστυχώς πετυχαίνοντας) να προωθούν τα ατομικά και κομματικά τους συμφέροντα μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών.

Όμως ποια είναι τα ζητήματα που πρωτοστατούν αυτή την περίοδο και απασχολούν το φοιτητικό σώμα; Το σημαντικότερο απ’ όλα, το διαβόητο νομοσχέδιο της «Διασφάλισης της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση» ή αλλιώς Αξιολόγηση που ψηφίστηκε μια καλοκαιρινή νύχτα στα άδυτα της Βουλής. Ο νόμος αυτός που με την πρώτη ματιά φαίνεται εντελώς ακίνδυνος θέτει τα ελληνικά πανεπιστήμια στην ίδια ρότα με αυτή των (πλέον ιδιωτικών) κολλεγίων της Αγγλίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αφήνει περιθώρια εισροής των επιχειρήσεων σ’ αυτά διακυβεύοντας το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης που με τόσους αγώνες κατακτήθηκε και τον κοινωνικό της ρόλο.

Η καθημερινότητα στη σχολή μας αποκαλύπτει και άλλα πολλά προβλήματα όπως αυτό της κτηριακής ανεπάρκειας, της ανικανότητας των εργαστηρίων να καλύψουν τις ανάγκες των φοιτητών και τις απαιτήσεις των μαθημάτων και άλλα πολλά.

Μόνο μέσω των Γενικών Συνελεύσεων μπορεί ο φοιτητής να συζητήσει, να συναποφασίσει και να παλέψει συλλογικά με τους συναδέλφους του για τη διασφάλιση και την επέκταση των δικαιωμάτων του.

Όλοι στη:

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 20/10/2005

11 πμ ΑΙΘ. Α(ημιόροφος)

FORMAT στην Πληροφορικη

Αυτόνομη Αριστερή Παρέμβαση