Labels

Friday, April 18, 2008

Απόφαση - Καταγγελία του Δ.Σ. του Σ.Φ.Π.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγελούμε την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για συστηματική κακοδιαχείριση αλλά και υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο του Συλλόγου Φοιτητών Πληροφορικής καθ’ όλη την διάρκεια της αυτοδυναμίας της στο Δ.Σ. (Διοικητικό Συμβούλιο). Δηλαδή κατά την περίοδο 2001-2007 (μέχρι τότε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κατείχε τις 4 από τις 7 έδρες του Δ.Σ., έτσι είχε τον πρώτο και τελευταίο λόγο μέσα στο Συμβούλιο και κάθε χρόνο διόριζε δικά τις άτομα για τις θέσεις του Προέδρου, του Ταμεία και του Γραμματέα της σχολής).

Συγκεκριμένα μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο και οδήγησαν στο “σπάσιμο” της αυτοδυναμίας, παραδόθηκαν μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις 11/10/07 τα πρακτικά του συλλόγου μονάχα για τις περιόδους 2005-2006 και 2006-2007, καθώς και το ταμείο με το υπόλοιπο των 120ευρω και αποδείξεις 90ευρω για την αγορά εξοπλισμού του συλλόγου. Επίσης έχουμε υποχρέωση να ενημερώσουμε το σύλλογο ότι από τα πρακτικά τους έτος 2006-2007 υπάρχει πλήρη απουσία των πρακτικών των τελευταίων εκλογών.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. πάρθηκε απόφαση για να επιστραφούν στον σύλλογο μέχρι της 10 Ιανουαρίου 2008 τα πρακτικά και των παλαιότερων ετών καθώς και πλήρης ισολογισμός όλων των ετών που χωρίς κανένα δικαίωμα και με αστείες προφάσεις και δικαιολογίες δεν είχαν προσκομίσει τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην προηγούμενη συνεδρίαση. Κι ενώ στην αρχή η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταψήφισε την πρόταση αργότερα σε τοποθέτηση της δεσμευτικέ «να φέρει αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα του Σ.Φ.Π. όταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε το ταμείο.»

Αντ’αυτού στην συνεδρίαση της 10/1/08 γίναμε μάρτυρες μιας αστείας όσο και προσβλητικής προς το σύλλογο τοποθέτησης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία χωρίς να καταθέσει ούτε τα πρακτικά των παλαιότερων ετών, ούτε τους ισολογισμούς άλλα ούτε και αποδείξεις ισχυρίστηκε ότι είχε γνώση για τα έξοδα μονό των τελευταίων δυο ετών, από τα οποία τα 450ευρω δόθηκαν για να αγοραστούν πίτσες στις εκλογές, 140ευρω δόθηκαν για την αγορά σφραγίδας, δυο τετραδίων, μελανοδοχείων, στυλό, σακουλές απορριμμάτων, χάρακες, χαρτιά και φάκελοι(ποσό σε κάθε περίπτωση υπέρογκο και αδικαιολόγητο ακόμη κι αν δεχτούμε ότι έγινε η παραπάνω αγορά). Για τα οποία όχι μόνο δεν έφεραν καμιά απόδειξη άλλα δεν υπήρχε καν ανάλογη απόφαση από το Δ.Σ. όπως όφειλαν. Μετά από αναλυτική αναφορά των εισφορών που πήραμε από την γραμματεία του Τμήματος αποδεικνύεται ότι ο Σύλλογος Φοιτητών έλαβε από το 2002 έως το 2005 το ποσό των 2.365 ευρώ ενώ δεν γνωρίζουμε το ποσό που εισέπραξε ο σύλλογος την περίοδο 2001-2002. Από αυτά τα χρήματα στο ταμείο του συλλόγου υπάρχουν 120€ και αποδείξεις 90€, δηλαδή λείπουν περισσότερα από 2.000 ευρώ! Με βάση όλα τα παραπάνω θεωρούμε τα στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ πλήρη ανεύθυνα αλλά και ανίκανα να κατέχουν σημαντικές θέσεις του συλλόγου και οι υπεύθυνοι έχουν την υποχρέωση να απολογηθούν στην επόμενη Γενική Συνέλευση ενώπιον όλων των φοιτητών.



ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ