Labels

Friday, April 18, 2008

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο και οδήγησαν στο “σπάσιμο” της αυτοδυναμίας, παραδόθηκαν μετά από αδικαιολόγητη καθυστέρηση στις 11/10/07 τα πρακτικά του συλλόγου μονάχα για τις περιόδους 2005-2006 και 2006-2007, καθώς και το ταμείο με το υπόλοιπο των 120ευρω και αποδείξεις 90ευρω για την αγορά εξοπλισμού του συλλόγου.

Σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. πάρθηκε απόφαση για να επιστραφούν στον σύλλογο μέχρι της 10 Ιανουαρίου 2008 τα πρακτικά και των παλαιότερων ετών καθώς και πλήρης ισολογισμός όλων των ετών που χωρίς κανένα δικαίωμα και με αστείες προφάσεις και δικαιολογίες δεν είχαν προσκομίσει τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στην προηγούμενη συνεδρίαση. Κι ενώ στην αρχή η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καταψήφισε την πρόταση αργότερα σε τοποθέτηση της δεσμευτικέ «να φέρει αναλυτικά τα έσοδα και τα έξοδα του Σ.Φ.Π. όταν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είχε το ταμείο.»

Αντ’ αυτού στην συνεδρίαση της 10/1/08 γίναμε μάρτυρες μιας αστείας όσο και προσβλητικής προς το σύλλογο τοποθέτησης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ η οποία χωρίς να καταθέσει ούτε τα πρακτικά των παλαιότερων ετών, ούτε τους ισολογισμούς άλλα ούτε και αποδείξεις ισχυρίστηκε ότι είχε γνώση για τα έξοδα μονό των τελευταίων δυο ετών, από τα οποία τα 450ευρω δόθηκαν για να αγοραστούν πίτσες στις εκλογές, 140ευρω δόθηκαν για την αγορά σφραγίδας, δυο τετραδίων, μελανοδοχείων, στυλό, σακουλές απορριμμάτων, χάρακες, χαρτιά και φάκελοι(ποσό σε κάθε περίπτωση υπέρογκο και αδικαιολόγητο ακόμη κι αν δεχτούμε ότι έγινε η παραπάνω αγορά). Για τα οποία όχι μόνο δεν έφεραν καμιά απόδειξη άλλα δεν υπήρχε καν ανάλογη απόφαση από το Δ.Σ. όπως όφειλαν. Μετά από αναλυτική αναφορά των εισφορών που πήραμε από την γραμματεία του Τμήματος αποδεικνύεται ότι ο Σύλλογος Φοιτητών έλαβε από το 2002 έως το 2005 το ποσό των 2.365 ευρώ ενώ δεν γνωρίζουμε το ποσό που εισέπραξε ο σύλλογος την περίοδο 2001-2002.

Ένα μήνα μετά ξαφνικά μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ εμφανίζει από την τσέπη του, επίσημα όπως ισχυρίζεται έγραφα του συλλόγου για αγορά τεχνολογικού υλικού το 2004 αξίας 700 ευρώ το οποίο κλάπηκε μέσα από το αμάξι μέλους της ΔΑΠ που ήταν τότε στο ΔΣ και ξανά αγοράστηκε! Παραδίδει φωτοτυπίες μιας απόδειξης και ενός πιστοποιητικού από την αστυνομία για την κλοπή. Ενώ αρνείται να παραδώσει τα γνήσια έγραφα που έχει στην τσέπη του. Μετά από πιέσεις αποδεικνύεται ότι τα γνήσια έντυπα δεν έχουν πάνω σφραγίδα του συλλόγου ενώ τα αντίτυπα έχουν! Τέλος στις 6/2 καταψηφίζει πρόταση για Γενική Συνέλευση ώστε να ενημερωθούν οι φοιτητές.

Απαιτούμε άμεσα:

  • Άμεση επιστροφή ΟΛΩΝ των χρημάτων που καταχράστηκε η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και ΟΛΩΝ των πρακτικών που η ίδια παράταξη εξαφάνισε, λειτουργώντας ως νταβατζής του συλλόγου, κάνοντας κατάχρηση στην εξουσία που τους πρόσφεραν οι εκλογές, δρώντας όπως γούσταραν χωρίς να δίνουν την πραγματική αναφορά στο σύλλογο και διαλύοντας όλες του τις διαδικασίες.
  • Τον ορισμό καταστατικής γενικής συνέλευσης για την δημιουργία ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ. Είναι δύσκολη η ομαλή λειτουργιά του συλλόγου όταν δεν κατοχυρώνονται τα δικαιώματα των μελών του και αμφισβητούνται τα όργανα και οι διαδικασίες του. Άραγε οι καταχρήσεις θα μπορούσαν να γίνουν αν υπήρχε καταστατικό εδώ και χρόνια και όλοι γνώριζαν τα δικαιώματά τους; Ίσως και να μπορούσε αν δεν ήταν ριζωμένο στο μυαλό όλων μας ότι τα δικαιώματα δεν τα χαρίζει κανείς και ότι το καταστατικό και τα δικαιώματα υφίσταται όταν υπάρχουν κάποιοι που τα υπερασπίζονται. Τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων δεν συμφέρει σε κανέναν “έχοντα και κατέχοντα” να την υπαγορεύσει. Κατακτιέται μέσα από αγώνες!
  • Η πλήρης δημοσιοποίηση όλων των εγγράφων, των πρακτικών και των θεμάτων που αφορούν τον σύλλογο και τα όργανά του, ώστε να μπορεί ο κάθε φοιτητής να ενημερώνεται για το συμβαίνει στον σύλλογο και να ελέγχει ο ίδιος τις διαδικασίες και τα όργανα του συλλόγου και να μην επιφύεται αποκλειστικά στα χέρια των εκπροσώπων. Αυτό μπορεί να συμβεί με την δημιουργία ενός site στο όποιο θα δημοσιοποιούνται όλα αυτά και στο οποίο θα μπορεί ο καθένας να κάνει τις δικές του προτάσεις για τη λειτουργία του συλλόγου.