Labels

Friday, April 18, 2008

Κανένας άνθρωπος δεν είναι παράνομος


Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την κορύφωση των προσπαθειών των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια Ευρώπη φρούριο αποτελούμενη από νεοφιλελεύθερα κράτη. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι οι ακραίες πολιτικές απέναντι στο ζήτημα της μετανάστευσης. Ο μετανάστης θεωρείται χρήσιμος μόνο αν μπορεί να αποτελέσει φτηνό εργατικό δυναμικό χωρίς δυνατότητα για κοινωνικές και πολιτικές διεκδικήσεις.

Κάτοικοι χωρών της Αφρικής της Ασίας, του πρώην Ανατολικού μπλοκ και άλλων την Ευρώπη ως μια διέξοδο προς την επιβίωση. Ελάχιστοι είναι αυτοί που περνούν από την άλλη όχθη αλλά ακόμα και αυτοί που δεν πνίγονται στη Μεσόγειο ή που δεν σκοτώνονται στα «ξεχασμένα» ναρκοπέδια, βιώνουν καθημερινά το φόβο της απέλασης ή της φυλάκισης.

Εκτός όμως από τις ανάγκες της επιβίωσης, ποιοι άλλοι λόγοι μπορεί να σε ωθούν για να φύγεις από το σπίτι σου; Η φυγή από την καταπίεση, την πολιτική ανελευθερία, τη διαφωνία με το πολιτικό καθεστώς και η καταστολή. Αυτοί που μεταναστεύουν για του ς παραπάνω λόγους αποτελούν τους πολιτικούς πρόσφυγες και έχουν κεκτημένα δικαιώματα. Συγκεκριμένα, η συνθήκη της Γενεύης υπαγορεύει ότι άτομα τα οποία διώκονται για πολιτικούς λόγους δικαιούνται πολιτικό άσυλο. Παρόλα αυτά οι περισσότερες κυβερνήσεις αδιαφορούν επιδεικτικά αποδεικνύοντας ότι ο «ανθρωπισμός» τους αποσκοπεί στην εκμετάλλευση. Μια από αυτές τις χώρες είναι και η Ελλάδα η οποία αν και μεταναστευτικό σταυροδρόμι κατέχει πανευρωπαϊκά την προτελευταία θέση(με τελευταία τη Δανία) στην χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Καίριο παράδειγμα της τακτικής αυτής είναι η περίπτωση του Zulkuf Murat Bora (Bahoz) από το Κουρδιστάν. O Bahoz εκδιώχθηκε από την Τουρκία λόγω της συμμετοχής του στο Απελευθερωτικό Κόμμα του Κουρδιστάν. Απαιτεί και δικαιούται πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα αλλά η άρνηση της κυβέρνησης για τη χορήγηση του, τον οδήγησε στην ακραία πολιτική λύση της απεργίας πείνας. Μετά από 31 ημέρες απεργίας πείνας (17/5-18/6) εισήχθη στο νοσοκομείο και κινδυνεύει να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες καθώς επίσης δε δέχεται και τη χορήγηση ορού.

Ο Bahoz και ο κάθε Bahoz να μας βρούν αλληλέγγυους

Η μη χορήγηση ασύλου σε κάθε πολιτικό πρόσφυγα αποτελεί σιωπηρή συμμετοχή και συνενοχή στις διώξεις που υφίσταται στη χώρα του.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΡΙΤΗ 21/6,

7μμ στην ΚΑΜΑΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ BAHOZ KAI ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ