Labels

Friday, April 18, 2008

Το άρθρο 16 ήταν η αρχή... Το ασφαλιστικό θα φέρει ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Μετά την μεγάλη νίκη των φοιτητών να ανατρέψουν όχι μονό την αναθεώρηση του αρθρου16 άλλα συνολικά την αντιδραστική αναθεώρηση του συντάγματος συμπεριλαμβανομένου και του αρθρου24 για την προστασία των δασών.

Και ενώ το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται σε περίοδο ανασυγκρότησης για την ανατροπή

του νέου νομού πλαίσιου. Ο οποίος ψηφίστηκε από τους 164 βουλευτές της ΝΔ την στιγμή που σχεδόν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι βρισκόταν σε αγώνα διάρκειας με πολύμηνες καταλήψεις, με καθημερινές δυναμικές διαδηλώσεις. Και 40.000 φοιτητές έξω από την βουλή την ώρα της ψηφοφορίας, να δέχονται δολοφονικές επιθέσεις με χτυπήματα από ανάποδα γλοπ, φωτοβολίδες και δακρυγόνα στα κεφάλια,ποδοπατήματα και συλλήψεις. από έναν ολόκληρο στρατό από ΜΑΤ.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ

Ένα χρόνο μετά η κυβέρνηση εμφανώς αποδυναμωμένη από την ισχνή πλειοψηφία στης βουλευτικές εκλογές άλλα με το σιγοντάρισμα του συνειδητά ανύπαρκτου ΠΑΣΟΚ, βάζουν στο στόχαστρο και άλλα κοινωνικά δικαιώματα. Με πρόσχημα την "βιωσιμότητα των ταμείων", γίνεται μεθοδευμένη προσπάθεια να καταργηθούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων: η μείωση των συντάξεων, η αύξηση των ορίων ηλικίας και εισφορών, η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων και η συρρίκνωση των βαρέων και ανθυγιεινών είναι μόνο κάποιες από τις επιδιώξεις τους. Το ασφαλιστικό είναι ένα ζήτημα που μας αφορά άμεσα, αφού πλήττει κυρίως τους νέους εργαζόμενους.

Και ήρθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους ξανά, μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους μαθητές, τους συνταξιούχους και όλη την κοινωνία να ανατρέψουμε την πολιτική της λιτότητας και της ανέχειας και να καταργήσουμε κάθε νομό που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα μας.


ΝΙΚΗ ΣΤΟN ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!

ΜΕ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ!